Adriatik Maliq Zotkaj (lindi me 21 korrik 1966). Ai mban postin e Kryetarit të Bashkisë Poliçan. E zotëron këtë post që prej vitit 2004 ku fitoi mandatin e tij të parë dhe më pas në vitin 2007 fiton mandatin e tij të dyte duke kandiduar nga radhet e PBDNJ. Ai u rikonformua me voten e bashkëqytetareve të tij për herë të tretë dhe të katërt ne krye te Bashkisë Poliçan, si përfaqësues i Partisë Socialiste.

 

Njihet në gjithë qytetin e Poliçanit si një njeri qe i ka ndryshuar fytyren këtij qyteti me punën e tij te palodhur. Gëzon gjithashtu titullin “Qytetar Nderi” i qytetit të Poliçanit.